Ārstnieciskās kosmētikas TOP5

Valdekas aptiekā Jelgavā vērts iegriezties ne tikai pēc medikamentiem, bet arī pēc ārstnieciskās kosmētikas.

Pusaudžiem

Taukainas sejas ādas problēmas – iekaisumi, pinnes… Šādām kaitēm pareiza izvēle ir Bioderma līdzekļi, tiem ir laba kvalitāte par saprātīgu cenu. Taukainas sejas ādas kopšanai parasti iesaku izmantot ādas attīrīšanas līdzekļus, attīrošas maskas un atbilstošus krēmus.

Meitenēm noteikti labāk patīk Bioderma micelārie ūdeņi, jo tie lieliski attīra ādu, kā arī noņem kosmētiku, savukārt zēniem – attīrošā putojošā želeja, ar kuru seju var mazgāt kā ar ziepēm, taču tā nesatur ne ziepes, ne parabēnus, kā arī nesausina sejas ādu.

No sejas maskām piedāvāju izvēlēties kādu māla masku, kas pašiem mājās jāsagatavo. Var nopirkt to jau gatavu tūbiņā vai kādu lobošu masku. Bioderma ir lobošs, attīrošs gels, kas dziļi attīra epidermu un poras, regulē tauku kvalitāti un padara ādu gludu. Maskas iesaku lietot divas vai trīs reizes nedēļā. Jauniešiem svarīgākais ir turēt ādu tīru, to kopt.

Tiem, kam āda sausa

Cilvēkiem ar sausu, ļoti sausu vai atopisku ādu svarīga pareiza tās attīrīšana, kā arī kopšana. Šeit plaša līdzekļu izvēle no Bioderma, Eucerin, Essex, Dermalex un Emolium. Piemēram, Bioderma ir dažādas dušas želejas un krēmi, kas maigi attīra ādu un atjauno aizsargbarjeru, pateicoties aktīvajām barojošajām vielām, kas atrodas līdzeklī. Tajos nav parabēnu un smaržvielu, piemēroti arī bērna ādas attīrīšanai. No krēmiem labprāt iesaku Bioderma Atoderm. Visi šīs sērijas produkti nodrošina ādas hidrolipīdu slāņa atjaunošanu, rada komfortu un aizsardzību sausai, ļoti sausai un atopiskai ādai.

Rudenī aktuāla kļūst roku un kāju sausas ādas kopšana. Aptiekā ir diezgan plašs šo līdzekļu klāsts no Emolium, Essex, Eucerin, Allpresan un Bioderma. Parasti kājām iesaku lietot kādu lobošu skrubi vai vīli, pēc apstrādes – barojošu krēmu.
Labi palīdz parafīna vanniņas. Šo produktu arī var iegādāties aptiekā.

Īpaša kopšana vajadzīga cukura diabēta pacientu pēdām. Te ir jaunums – krēmveida putas aerosola veidā no sērijas Allpresan, tās labi baro ādu, bet nav taukainas.

Noder arī ziemā

Dodoties ziemā uz siltajām zemēm vai uz kalniem slēpot, nepieciešami krēmi pret saules ultravioleto starojumu. Tādus varu piedāvāt no firmu Bioderma un Eucerin klāsta. Piemēram, ir Bioderma aizsargkrēmi, kuri pēc uzklāšanas nerada ādas spīdumu. Padomāts arī par dažādu toņu krēmiem un kompaktajiem pūderiem ar aizsargfaktoru.

Cilvēki tomēr bieži vien saka: «Kāda jēga lietot aizsargkrēmu, ja es neiesauļojos?!» Viņiem varu piedāvāt eļļas ar divējādu iedarbību, tās gan aktivizē un pastiprina iedeguma veidošanos, gan vienlaikus pasargā no kaitīgajiem saules stariem.

Sievietēm, kurām nepavisam nepatīk sauļoties un kuras tomēr vēlas brūnganu ādu, piedāvāju Bioderma Photoderm Autobronzant spreju. Tas viegli klājas, pakāpeniski rada iedegumu un nav taukains.

Jaunietim svarīgi zināt, ka vienmēr jālieto trīs lietas – šķidrās ziepes vai speciālie geli, losjons vai krēms un skrubja vai māla maska ādas virskārtas uzlabošanai.