Aptieka ver durvis “Veselības dienai”

“14. novembrī Saules aptieka, kas atrodas Madonā, Saules ielā 1, piedalīsies Veselības dienā, kuras laikā piedāvāsim veikt holesterīna mērījumu asinīs”, stāsta “aptieka 1” Saules aptiekas vadītāja Valentīna Dāboliņa.

“Iepriekšējo gadu pieredze liecina, ka Veselības dienas aptiekā parasti ir labi apmeklētas. Cilvēki novērtē to, ka viņi var vairāk uzzināt par savu veselības stāvokli, šoreiz – noteikt holesterīna līmeni asinīs. Cilvēkiem, kam holesterīna līmenis būs nedaudz paaugstināts, varbūt pietiks ar ieteikumu mainīt viņa ēšanas ieradumus un palietot kādu dabas līdzekli, piemēram, ārstniecisko augu tēju. Tiem, kam šis rādītājs būs ļoti paaugstināts, tomēr ieteiksim doties pie ārsta, jo, visticamāk, viņam būs nepieciešami recepšu medikamenti holesterīna līmeņa asinīs normalizēšanai. Holesterīns ir viltīgs, jo mūsdienās tas var būt paaugstināts ne tikai gados vecākiem, bet arī jaunākiem cilvēkiem. Tādēļ uz Veselības dienu gaidām visdažādākā vecuma ļaudis. Protams, atbildēsim arī uz jautājumiem par aptiekas preču klāstu.

Šoruden pie mums aptiekā daudz vairāk nekā iepriekšējās vēsajās sezonās vēršas klienti ar sūdzībām par muguras sāpēm. Vieglākos gadījumos viņiem varam piedāvāt dabas līdzekļu ziedes un plāksterus, bet, ja situācija ir nopietna, jāvēršas pie ārsta. Daudz cilvēku nāk ar sūdzībām par klepu un kakla sāpēm. Tā kā aptiekā ir ļoti plašs līdzekļu klāsts šo veselības problēmu ārstēšanai, klients var izvēlēties sev piemērotāko.”