Iedvesma esam mēs paši!

Baltezera aptieka1 īpašniece, farmaceite Ieva Lašina ir īsts paraugs tam, kā iedvesma, pareizā laikā satiktie īstie cilvēki, kā arī ticība saviem sapņiem un liela apņēmība var sniegt ievērojamus un skaistus rezultātus. Ievai šis rezultāts ir pašai sava aptieka, ar ko lepoties!

Kā viss sākās?

Ievas mīlestība pret farmāciju sākās jau bērnībā! Pēc stundām Ieva varēja doties apciemot darbā mammu, kas strādāja par farmaceiti. Izvēloties profesiju, Ievas mamma bija sekojusi omītes padomam: izvēlēties tādu specialitāti, kura būs nepieciešama gan labos, gan sliktos laikos. Ieva atzīst, ka piedzīvotajā Covid-19 pandēmijas laikā patiesi varēja novērtēt šo padomu.

Ievas aptieka ir viena no tām, kas durvis vērusi tieši pandēmijas periodā, – uzreiz bija jātiek galā ar ierobežojumiem un esošo situāciju. Taču Ieva smaidot atzīst – aptiekas atvēršana bija ļoti interesants brīdis viņas dzīvē. Vēl neilgi pirms tam farmaceite pat nebija iedomājusies, ka piezagsies ideja par pašai savu aptieku! Iedvesma šai idejai bija spontāni gūta no Rāmkalnu aptiekas vadītājas Līgas Ābolas-Eidukas, un, veicot vien trīs dienu aktīvu izpēti un pārdomu procesu par savas aptiekas atvēršanas iespēju, Ieva nolēma mēģināt. Savukārt pēc tikšanās ar zāļu lieltirgotavas Tamro un aptieka1 neatkarīgo aptieku apvienības pārstāvjiem Ievai viss bija skaidrs – vairs nav atkāpšanās ceļa, ir jāver vaļā sava aptieka! “Kad gāju uz tikšanos, man viss bija tikai domās, nebija ne lokācijas, ne informācijas, uz ko es eju. Taču tikšanās bija tik ļoti veiksmīga un lika noticēt saviem spēkiem, ka es uzreiz zināju, kas man tālāk ir jādara! Es sapratu, ka mūsu vērtības sakrīt, tādēļ pat neizskatīju citus variantus un izlēmu, ka es šeit palieku!” atceras aptiekas īpašniece.

Neatkarīgā aptieka Covid-19 laikā

“Mēs atvērāmies ārkārtas situācijas laikā, kad tika pieņemti papildu ierobežojumi, tādēļ es nezinu, kā mums būtu gājis citos laikos,” stāsta Ieva, atceroties Baltezera aptiekas darbības sākumu. “Taču neatkarīgās aptiekas vērā ņemams pluss visos laikos ir tas, ka mēs savu aptieku, savu lolojumu, veidojam paši, tādu, kādu mēs to vēlamies. Tas tiešām palīdz arī šajos laikos, bet reizēm arī sagādā lielāku izaicinājumu – jo katru dienu ir jāmācās jaunas lietas, ko universitātē nemācīja. Ir ļoti daudz izaicinājumu, bet dzīvē parasti noteiktos brīžos tiek satikti īstie cilvēki, kas palīdz ceļā uz attīstību. Es to ļoti augsti novērtēju – kādi līdzcilvēki man ir bijuši, ir un būs.”

Ieva atzīst, ka viņai bija liels prieks aptieku atvērt tieši Baltezerā. Viss bija jāapgūst no jauna, jāiekaro savs klientu loks, kas visu laiku turpina augt. Jāpierāda sevi klientiem, jāparāda, ka ir atbilstošās zināšanas un iespējas. “Varētu teikt tā: es redzu, kas pie mums ienāk, pie mums paliek. Uz mūsu aptieku var nokļūt praktiski tikai ar automašīnu, un cilvēki tiešām brauc pie mums. Tas dod dzinuli un apziņu, ka tu tiešām dari savu īsto lietu, jo saņem pretī gandarījumu! Labie vārdi, ko saņemam no klientiem, tiešām dot spēku visos laikos iet, celt un darīt, meklēt un palīdzēt!” uzsver farmaceite.

Aptiekas īpašniece ļoti novērtē šajā laikā saņemto palīdzību, ieteikumus un atbalstu no aptieka1 un Tamro komandas. “Man tiešām ir sajūta, ka, lai gan esam maza aptieka, esam daļa no komandas, un šī sajūta ir ļoti laba. Tā ir abpusēja lojalitāte, kas motivē un rada vienotu sajūtu: tu esi pa vidu, no vienas puses – tavi sadarbības partneri un no otras – klienti, un viss ir līdzsvarā. Es ceru, katram aptieka1 īpašniekam ir šī sajūta. Man tāda viennozīmīgi ir!” uzsver Ieva.

Latvijas dabas valdzinājums

“Brīvā laika ir tiešām maz, jo aptieka ir kā trešā atvase, par ko visu laiku ir jādomā,” atzīstas Ieva. Taču vislielāko prieku farmaceite gūst ģimenē un bērnos, tādēļ visu brīvo laiku cenšas investēt kopā būšanā, piemēram, kopā dodoties pastaigās uz skaistajām Latvijas vietām.

Viena no šādām vietām, kas Ievai ir ļoti tuva sirdij un ko ieteiktu apmeklēt ikvienam, ir Vidzemes jūrmala Carnikavas pusē jeb Gaujas jūrmala – vieta, kur Gauja ietek jūrā. “Šeit ir brīnišķīgi meži, pastaigu takas, kāpas, smiltis, no Gaujas izskalotie lielie koki – tas skats, kāds ir šajā Pierīgas Vidzemes jūrmalā, nav vērojams nekur citur Latvijā!” uzsver Ieva, kas uz šejieni kopā ar ģimeni dodas visos gadalaikos. Ieva atzīst, ka skaistā Latvijas daba ir īsts iedvesmas avots, kas ir tepat mums apkārt un pieejams ikvienam. Daudzi jau to izmanto – šeit var novērot daudzus cilvēkus, kas dodas garās pastaigās, bauda saulrietus un dabu sev apkārt.

Ieva ir arī aizrautīga sēņotāja un atzīst, ka ir no tiem, kas mežā pēc sēnēm var doties pat lietū un naktī. Vēl viens Ievas iecienītais hobijs ir makšķerēšana, kurai gan šobrīd neatliek daudz laika, tomēr iepriekš viņa ar ģimeni regulāri makšķerēja, mētāja kastingu un piedalījās dažādās sacensībās. “Tomēr laiki mainās un mainās arī prioritātes. Šobrīd prioritāte ir ģimene un bērni, un kopības sajūta!” uzsver Ieva.

Ievas novēlējums lasītājiem:

“Vēlos katram ieteikt izdarīt vienu ļoti labu darbu – piezvanīt vismaz vienam senam, labam draugam, piemēram, bērnības draugam vai radiniekam, un vienkārši aprunāties. Sameklējiet kādu savos kontaktos, ar ko sen nav runāts un kas sen satikts, vienkārši atcerieties un piezvaniet! Šajā laikā cilvēcīgais, sirsnīgais kontakts ir īpaši nozīmīgs!”

Aptiekas adrese: Ādažu nov., Baltezers, Tallinas šoseja 72, LV-2164

Darba laiks: katru dienu 9:00-19:00