Panākumu atslēga – saliedēts kolektīvs

Klients, izvēloties veikalu, kurā nopirkt sev vēlamo pirkumu, parasti novērtē ne tikai sortimentu, kas redzams tirdzniecības vietas plauktos, bet arī pārdevēja attieksmi, profesionalitāti. Aptiekas nav izņēmums.

Smiltenē, kur medicīnas preces iegādāties piedāvā vairākās aptiekas, ļoti svarīga ir farmaceita kompetence, izpratne un komunikācijas prasme. Viens no līderiem šajā jomā ir uzņēmuma “Union Med” kolektīvs, kuru pilsētā klienti atpazīt arī ar nosaukumu Ābola aptieka. Šopavasar Smiltenes centra aptieka atzīmē nozīmīgu jubileju – 22 gadus. Tas liek apzināties, ka aizvadīts nozīmīgs posms uzņēmējdarbībā un rasta klientu uzticība un atzinība.

Tagadējā uzņēmuma valdes priekšsēdētāja Aija Stucka pēc profesijas ir ārste. Ideja par sava, ar medicīnu saistīta biznesa veidošanu viņai radās, strādājot par mediķi. Saņēmusi atbalstu arī no savas ģimenes, viņa uzsāka darbu pie savas aptiekas dibināšanas – projekta, kas, ejot gadiem, vērsies plašumā. 2009. gadā sākusi darbu aptiekas filiāle Vijciemā, vēl pēc četriem gadiem – Trikātā. Savukārt Smiltenē, domājot par klientu ērtībām, kā arī sortimenta paplašināšanu – telpas kļuvušas ievērojami plašākas un gaišākas.

Vienlaikus ar tehniskajiem uzlabojumiem var pārliecināties, ka aptiekas personāls rūpējas, lai klienti varētu droši paļauties uz viņu profesionalitāti.

Patlaban Ābola aptiekas vadība uzticēta farmaceitei Elitai Beļickai, kura ar patiesu cieņu atceras savu priekšteci ilggadējo farmaceiti un aptiekas pirmsākumu izveidotāju Ausmu Felsbergu.

Elita, pirms kļuva par farmaceiti un ieguva gan vidējo profesionālo, gan augstāko izglītību, savulaik mācījusies un strādājusi par medicīnas māsu. Šodien viņa atzīst, ka abas profesijas ir vienlīdz nozīmīgas viņas darba pieredzē, tomēr, strādājot aiz aptiekas letes, ir lielāks gandarījums, ka var satikties ar cilvēkiem, uzklausīt viņu problēmas un ieteikt vislabāko risinājumu. Īpaši priecējot brīži, kad klients atgriežas aptiekā pateicīgs un pastāsta, ka padoms lieti noderējis.

Elita uzsver, ka aptiekas 22 gadu veiksmīgās darbības pamats ir saliedēts kolektīvs, kā arī tas, ka uzņēmums rūpējas, lai šeit darba pieredzi varētu iegūt arī jaunieši. Šobrīd aptiekā līdz ar pieredzējušo kolēģi Daci Aļļēnu jau trešo gadu strādā jaunā farmaceite Linda Mūsiņa, kā arī tiek plānots, ka nākotnē smiltenietēm pievienosies vēl kāds jauns profesionālis.

Nosaucot „Union Med” aptiekas prioritātes, nevar nepieminēt šopavasar pieņemto lēmumu par darba laika pagarināšanu. Tas paveikts, lai klienti varētu ērti un bez uztraukuma ierasties pēc medikamentiem tieši tad, kad tas nepieciešams. Tāpat aptiekas kolektīvs īpaši rūpīgi seko, lai tiktu nodrošināts pēc iespējas plašs medicīnas un higiēnas preču sortiments.

Jūnijā, kad cilvēkiem jāatjauno spēki un jākrāj enerģija vasaras cēlienam, pats būtiskākais ieteikums ikvienam apmeklētājam ir rūpēties par savu imūnsistēmu. Farmaceite uzsver, ka tikpat svarīgi kā izvēlēties vispiemērotākos vitamīnus vai medikamentus, ir rūpēties par savu veselību, ņemot talkā fiziskās aktivitātes un veselīgu dzīves veidu.