Saruna ar farmaceitu kā terapija

„Guntas Aptieka” Madlienā ir pirmā aptieka Ogres novadā – tās pirmsākumi datējami ar 19.gadsimta septiņdesmitajiem gadiem. Aptiekas vadītāja Gunta Brencēna šeit strādā jau kopš 1973. gada.

Jau jaunībā Guntu interesēja bioloģija un arī farmācija, kas galu galā ņēma virsroku. Pēc Rīgas 1.Medicīnas skolas beigšanas Gunta uzsāka darbu Madlienā galvenās aptieku pārvaldes (GAP) aptiekā Nr. 117, kur tobrīd strādāja vēl trīs darbinieki. Šajā laikā Madlienā darbojās slimnīca, un aptieka bija kā maza fabrika – dienā bieži vien nācās izgatavot 40 – 50 recepšu zāles. Darbs prasīja augstu atbildību un precizitāti. Pēc pieciem aptiekā nostrādātiem gadiem Gunta Brencēna pārņēma aptiekas vadību.

Kad deviņdesmito gadu sākumā Madlienas aptieka tika nodota privatizācijā, Gunta turpināja darbu aptiekā, bet 1997.gadā nodibināja „Guntas aptieku”.

„Katru darbadienu strādājam no pulksten 8 līdz 17, sestdienās no plkst.9 līdz 13, bet svētdienās ir brīvdiena. Aptiekā ir plašs sortiments ne vien medikamentiem, bet arī higiēnas precēm, slimnieku kopšanas līdzekļiem, uztura bagātinātājiem, parfimērijai, bērnu precēm u.c. Strādājam ar datorizētu sistēmu. Zāles mums tiek piegādātas katru dienu. Lai gan uz vietas recepšu medikamentus neizgatavojam, receptes pieņemam un nosūtām izgatavot mūsu sadarbības partnerim,” stāsta Gunta Brencēna.

Vairāk nekā 40 gadus strādājot aptiekā, Gunta Brencēna novērojusi, ka cilvēki ir kļuvuši zinošāki. „Pircēji vairāk izsver zāļu nepieciešamību, prasa padomu, grib vienkārši aprunāties ar savu dakteri un farmaceitu, jo tā arī ir terapija. Diemžēl netrūkst lētticīgu cilvēku, kuri izmanto nelegālu tirgotāju „pakalpojumus” vai notic šaubīgai reklāmai,” pārdomās dalās Gunta. „Ņemam vērā arī cilvēku pirktspēju, tāpēc piedāvājam arī analogas zāles vai preparātus, jo ne vienmēr dārgākais ir tas labākais un vienīgais.”

„Guntas aptiekas” saimniece Gunta Brencēna novēl cilvēkiem ikdienā veltīt 1/3 darbam, 2/3 priekam un atpūtai, pievienojot 3 karotes optimisma, 1 tējkaroti tolerances, graudiņu ironijas un šķipsniņu takta!