Veselības avots nav tablete vai injekcija

Pagājis jau 21 gads, kopš farmaceite Viktorija Aļeiņikova Varakļānos dibināja savā vārdā nodēvēto „Viktorijas aptieku”. Nemainīgais aptiekas divu darbinieku kolektīvs pircējus gaida visas nedēļas garumā.

„Farmācijā strādāju jau kopš 1978. gada, kopš pabeidzu medicīnas skolu, bet pirms 10 gadiem absolvēju arī Rīgas Stradiņa universitātes farmācijas studijas,” stāsta farmaceite un aptiekas dibinātāja Viktorija Aļeiņikova. „Šo aptiekudibināju 1994. gadā – laikā, kad privātās aptiekas bija salīdzinoši reti sastopamas. Visu šo laiku strādājam divatā ar kolēģi – pieredzes bagātu farmaceita asistenti,” stāsta V.Aļeiņikova, piebilstot, ka aptiekai ir pat sava filiāle Murmastienē, kur strādā feldšere.

„Zāles aptiekā uz vietas neizgatavojam, taču „Aptieka 1” aptieku apvienības elektroniskā sistēma mums sniedz pieeju ērtai un plašai medikamentu piegādei, pat atrodoties 200 km no Rīgas,” pastāsta V. Aļeiņikova.

„Viktorijas aptieka” Varakļānos, 1.maija laukumā 3 ir atvērta ik dienu. Darbadienās – no plkst.8.00 līdz 17.00, bet brīvdienās īsāku laiku – no plkst.8.00 līdz 15.00 sestdienās un no plkst.10.00 līdz 14.00 svētdienās. „Aptieka atrodas netālu no baznīcas, līdz ar to par labu darbam svētdienā izšķīrāmies, lai pielāgotos lauku rajonu iedzīvotājiem, kuri uz pilsētu brauc tikai svētdienā, lai apmeklētu baznīcu,” atklāj Viktorija.

Kā atklāj farmaceite, pircēji uz aptieku nāk ne vien pēc zālēm, bet arī pēc padoma. „Ir liels prieks, ja varam klientiem palīdzēt, kaut vai aprunājoties,” pārdomās dalās farmaceite. „Lielākā daļa mūsu pircēju ir pastāvīgie klienti, kurus gadu gaitā esam ļoti labi iepazinuši. Uzskatu, ka tā ir liela priekšrocība, jo varam pircējiem piedāvāt individuālu pieeju. Zinām arī, kāda kuram ir rocība, un netērējam laiku, piedāvājot dārgākus medikamentus, par kuriem zinām, ka klients tos nespēs atļauties.”

„Jaunajā gadā visiem vēlētu palikt uzticīgiem mūsu aptieku tīklam! Lai mūsu padomi un pakalpojumi sniedz gandarījumu abām pusēm!” novēl Viktorija. „Tāpat vēlu arī nepārejošu dzīvesprieku un veiksmi. Novēlu pievērst vairāk uzmanības fiziskām aktivitātēm, jo tikai tablete un injekcija veselības problēmas neatrisinās.”