Rudens ienācis arī aptiekā

Liepājas Centra aptiekas vadītāja Inese Vīriņa par farmaceiti strādā jau 38 gadus, no kuriem 26. gads aizrit tieši šajā aptiekā. „Farmaceita profesija un aptiekā notiekošais mani saistīja jau bērnībā. Divas manas radinieces bija farmaceites, un gāju pie viņām ciemos uz aptieku,” par savas profesijas izvēli stāsta farmaceite Inese. „11.klasē devos uz Medicīnas institūta atvērto durvju dienu. Smarža un atmosfēra, kas valdīja katedrā, mani ļoti uzrunāja.”

Liepājas Centra aptieka ir vislielākā aptieka visā Liepājas rajonā. Darbadienās aptieka atvērta no plkst.7.30 līdz 21, bet brīvdienās pircējus gaida no plkst.9 līdz 18. Aptiekā ir ļoti plašs sortiments, turklāt medikamenti tiek izgatavoti arī uz vietas. Aptiekā ir arī ļoti liels kolektīvs – šeit strādā gandrīz 20 cilvēku.

Farmaceite Inese Vīriņa savā profesijā aizvadītajos gados pieredzējusi būtiskas pārmaiņas farmaceita darbā. „Kopš kļuvu par farmaceiti, ir ievērojami paplašinājies medikamentu sortiments. Ir produkti, kurus ar teju identisku ķīmisko sastāvu ražo katrs ražotājs. Īpaši tas attiecināms uz uztura bagātinātājiem,” pārdomās dalās farmaceite. „Līdz ar laiku mainījušies arī pircēji. Kļūstot pieejamākai informācijai, arī pircēji ir kļuvuši gudrāki. Nāk daudz cilvēku, kuri ir jau izglītojušies par savu slimību. Īpaši tas raksturīgs jaunākai paaudzei. Arī gados vecāki cilvēki ļoti daudz lasa un nāk pie mums ar izlasīto ziņu. Tomēr aizvien ir daudz arī to cilvēku, kuri iet pie ārsta tikai galējas nepieciešamības gadījumā un savu veselību atstāj novārtā.”

„Patlaban aptiekā jau jūtama rudens atnākšana. Deguns tek ne vien pircējiem, bet arī pašiem! Daudz vairāk tiek pirkti medikamenti pret klepu,” stāsta farmaceite. „Pati imunitāti spēcinu ar homeopātiskiem līdzekļiem. Tomēr uzskatu, ka, gana daudz laika pavadot svaigā gaisā un kopumā veselīgi uztverot dzīvi, cilvēks jau būs pasargāts no slimībām!”

Lasītājiem un pircējiem farmaceite Inese Vīriņa iesaka priecāties par zelta rudeni. Iet dabā un baudīt šo laiku!