Rāmkalni aptieka1 un Jaunolaines aptieka1 īpašnieki – komanda gan mājās, gan darbā

Jaunolaines un Rāmkalni aptieka1 aptieku īpašnieki un vadītāji ir Didzis Eiduks un Līga Ābola-Eiduka, kuri 2020. gadā ar īsu starplaiku atvēra divas jaunas aptiekas, un neparastie un izaicinošie apstākļi nekļuva tam par traucēkli. Kā jaunās aptiekas jūtās ilgās Covid-19 pandēmijas apstākļos un kādus veselīgus ieteikums ikvienam dod Didzis un Līga? Lasiet šajā rakstā.

Līga Ābola-Eiduka daudz ko par aptiekas darbības specifiku uzzinājusi jau bērnībā, jo viņas krustmātei Aijai Stuckai daudzus gadus pieder aptieka Smiltenē. Vēlāk Līga iestājās Latvijas Universitātes (LU) Ekonomikas un vadības fakultātē, kur ieguva augstāko izglītību vadības zinībās, un pēdējo kursu laikā iestājās arī LU Farmācijas fakultātē, kur ieguva farmācijas maģistra grādu. “Tieši studiju gados satiku savu vīru Didzi Eiduku, un mazliet vēlāk kļuvām kā komanda gan mājās, gan darbā, kad mūsu ģimenes īpašumā nonāca divas aptiekas – Raunā un Lizumā. Tieši šīs abas aptiekas deva mūsu tandēmam gan iedvesmu farmācijas biznesā, gan arī ticību, ka varam un saprotam šo specifisko uzņēmējdarbības veidu – aptieku,” stāsta Līga. Vēlāk abas aptiekas tika pārdotas, jo bija sarežģīti tās pārvaldīt, esot ikdienā Rīgā. Līga turpināja strādāt par farmaceiti Rīgā, pēc neilga laika sāka vadīt jaunu aptieku lielā aptieku ķēdē Jūrmalā un tad  – Rīgā. Šis laiks ļāva Līgai gūt plašu pieredzi dažādu jautājumu risināšanā un personālvadībā. Taču ideja par savas jaunas aptiekas atvēršanu Didzim nebija pagaisusi. Tādēļ Didzis paralēli saviem ikdienas darbiem sekoja Latvijas aptieku tirgum un meklēja iespējas, un tieši 2020. gada pavasaris nāca ar sakritībām, iespējām un apstākļiem, kad kļuva iespējams īstenot idejas un pārvērst tās realitātē. Tādējādi gandrīz vienlaikus Didzim un Līgai izdevās atvērt uzreiz divas aptiekas – pirmo Jaunolainē un otro Rāmkalnos ar viena mēneša intervālu.

Neatkarīgās aptiekas un Covid-19 laiks

Latvijā Covid-19 pandēmijas laiks ir bijis pietiekoši skarbs un skaudrs, varētu teikt, lielākajai daļai Latvijas sabiedrības. Sava veida stress, depresija un aizkaitinājums bija sajūtams vairākuma mūsu klientu sejās un pateiktajos vārdos, atzīst Līga un Didzis. Patiesībā šis laikposms deva mums iespēju pierādīt, ka esam profesionālas aptiekas, kurās strādā zinoši, saprotoši un laipni farmaceiti, kas ikdienā daudziem mūsu klientiem sniedza atbilstošas konsultācijas un ieteica labāko risinājumu medikamentu lietošanā. Mēs Jaunolaines un Rāmkalni aptieka1 aptiekās sajutām klientu pastiprinātu uzticību, jo cilvēki iemācījušies iztikt bez lielajiem tirdzniecības centriem un spēja lietderīgāk pārvaldīt savas ģimenes finanses, rūpējoties vairāk par savu veselību, izvēloties atbalstīt vietējos uzņēmējus kā aptieka1, kuru īpašnieki ir farmaceiti. Mēs uzskatām, ka tā ir liela vērtība Latvijas aptieku saimē – farmaceita aptieka = aptieka1!

Kas aizrauj brīvajā laikā ārpus aptiekas sienām?

Esot ar visu sirdi un dvēseli aptiekās, mēs cenšamies balansēt arī starp mūsu interesēm ārpus darba, stāsta Līga un Didzis. Pamatā ārpus aptiekas viss saistās ar mūsu puikām, kuriem attiecīgi ir desmit un piecu gadu vecums. Vecākais dēls ir aktīvs hokejists, bet jaunākais tikai sāk apzināties savas intereses un vēlmes. Taču parasti tieši sportiskās aktivitātes ir tās, ko darām kopā ar visu ģimeni – braucam ar riteņiem, nūjojam parkos, spēlējam futbolu un basketbolu. Ārpus aptiekām arī rūpējamies par savas piemājas dārzu, kā arī trīs kaķiem un suni.

 

 

Līgas un Didža padoms no dārza dzīves: Audzējiet veselīgos zaļumus un garšaugus! Mums patīk dārzā pašiem izaudzēt garšvielas, piemēram, baziliku, citronzāli, piparmētru. Tās ļoti labi noder jebkurā ikdienas brīdī, gatavojot ēdienus vai dzērienus.

 

 

Padoms ikdienas veselībai

Vēlamies ieteikt mūsu lasītājiem un atbalstītājiem rūpēties par savu psiholoģisko veselību. Vēlam no sirds censties būt laimīgiem, priecīgiem un rast smaidu katrā dienā, jo tad Jūsu dvēsele smaidīs un Jūsu pašsajūta uzlabosies ar katru brīdi!

 

Tālrunis: +371 67130230 Jaunolaines aptieka1 apmeklētājus gaida adresē: “Zeiferti”, Jaunolaine, Olaines pagasts, Olaines novads.

E-pasts: jaunolainesaptieka@gmail.com

Darba laiki:

Pirmdiena: 08:00-20:00

Otrdiena: 08:00-20:00

Trešdiena: 08:00-20:00

Ceturtdiena: 08:00-20:00

Piektdiena: 08:00-20:00

Sestdiena: 09:00-14:00

Svētdiena: Slēgts

Rāmkalni aptieka1 apmeklētājus gaida adresē: “Vītiņkalni” (Rāmkalni), Krustiņi, Inčukalna pagasts, Siguldas novads.

Tālrunis: +371 26383575

E-pasts: ramkalniaptieka@gmail.com

Darba laiki:

Pirmdiena: 10:00-20:00

Otrdiena: 10:00-20:00

Trešdiena: 10:00-20:00

Ceturtdiena: 10:00-20:00

Piektdiena: 10:00-20:00

Sestdiena: 10:00-20:00

Svētdiena: 10:00-20:00