Rankā atgriežas aptieka!

Šā gada 25. oktobrī ar svinīgu lentas griešanu tika atklāta Rankas aptieka, tādējādi papildinot aptieka1 neatkarīgo aptieku pulku. Aptiekas īpašniece farmaceite Madara Zārdiņa visai nesen, 2018. gadā, jau atvēra aptieku Jaunpiebalgā, kas arī pārstāv aptieka1 apvienību.

Kā atzīst aptiekas īpašniece M. Zārdiņa – galvenā motivācija aptiekas atvēršanai Rankā bija pašu iedzīvotāju lūgums, jo tur aptiekas nebija jau pāris gadus. “Cilvēki ļoti vēlējās, lai Rankā varētu iegādāties zāles, jo līdz šim viņi bija spiesti braukt uz Jaunpiebalgu, Smilteni vai Gulbeni. Iedzīvotāju iniciatīva iedrošināja, nospriedām, ka cilvēki izmantos iespēju un nāks pēc zālēm. Arī pašvaldība bija ļoti ieinteresēta. Pateicoties tam, atradām piemērotākās telpas un operatīvi sakārtojām aptiekas filiāles atvēršanai nepieciešamos dokumentus,” stāsta M. Zārdiņa. Būtisku atbalstu aptiekas telpu iekārtošanā un remontā sniedza Tamro un aptieka1.

Vēl viens pozitīvs faktors ir aptiekas atrašanās Rankas doktorāta telpās, kur tuvākajā nākotnē darbu sāks arī ģimenes ārste. Tas ļaus aptiekai veidot ciešāku sadarbību ar ārstu un palīdzēs nodrošināt tieši tādu sortimentu, kāds Rankas iedzīvotājiem ir nepieciešams.

Aptiekas darba laiks: pirmdiena-piektdiena 9:00-16:00, sestdiena un sestdiena – brīvdienas.

 

Aptiekas adrese: “Doktorāts”, Ranka, Rankas pagasts, Gulbenes novads.

Tālrunis: +371 25648002