Padomi kopjošo sejas masku lietošanai

Konsultē “Aptieka Valka” farmaceite Sabīne Kazaka.

Šobrīd pārdošanā ir pieejams ļoti plašs kosmētikas līdzekļu klāsts ar visdažādāko iedarbību un sastāvu, tai skaitā kopjošās sejas maskas. Kā neapjukt plašajā kosmētikas masku klāstā un izvēlēties savai sejas ādai piemērotākās?

Kosmētika vienmēr ir jāizvēlas atbilstoši ādas tipam un stāvoklim. Arī lai no kosmētiskām sejas maskām gūtu pēc iespējas labāku efektu, noteikti jāizvēlas savai sejas ādai atbilstoša sejas maska. Izplatītākie sejas ādas tipi ir:

  • sausa un jutīga āda,
  • nobriedusi āda,
  • kombinēta jeb jaukta tipa āda,
  • problemātiska āda.

Rūpīgi izlasiet informāciju uz iepakojuma, lai pārliecinātos, ka līdzeklis ir piemērots jūsu ādai un tās vajadzībām.

Arī gadalaiks un laikapstākļi, papildus sejas ādas tipam un stāvoklim, var ietekmēt to, kādu kosmētiku, tai skaitā sejas masku, labāk izvēlēties. Tā, piemēram, pazeminoties āra gaisa temperatūrai, piemērotākas būs barojošākas un intensīvāk mitrinošas sejas maskas.

Kā pareizi lietot kosmētiskās sejas maskas?

Lai gūtu labāko efektu, sejas maskas iesaka lietot 2 līdz 3 reizes nedēļā. Pirms maskas uzlikšanas vai uzklāšanas sejas āda ir jāsagatavo. To var izdarīt, attīrot sejas ādu ar putām vai želeju un noskalojot ar ūdeni, tad – sejas ādu attīra ar micelāro ūdeni un noskalo ar ūdeni. Pēc attīrīšanas seja ir gatava, lai tai uzklātu sejas masku. Sejas maska uz ādas ir jānotur attiecīgo laiku, kas ir norādīts uz tās iepakojuma.

Pēc sejas maskas noņemšanas notīriet sejas ādu ar miceāro ūdeni un noskalojiet ar ūdeni. Pēc tam uzklājiet jūsu iecienīto serumu un krēmu, lai seja ir mirdzoša!

Lai skaista un veselīga āda!