Padomi matu kopšanai pavasarī

Konsultē “Aptieka Valka” farmaceite Sabīne Kazaka.

Kā izvēlēties līdzekļus matu kopšanai?

Pirmkārt, katram vajadzētu saprast savu matu tipu un stāvokli, kādā šobrīd ir mati, jo galvenais matu kopšanas noteikums ir izvēlēties atbilstošu matu šampūnu, kondicionieri un masku. Papildus šiem līdzekļiem var izvēlēties eļļas, serumus un kondicionierus, kuri pēc lietošanas nav jāizskalo. Šie līdzekļi pasargā matus no apkārtējās vides kaitīgās ietekmes.

Jāņem vērā, ka dažādos dzīves posmos matu tips var mainīties, tādēļ tam ir jāpievērš uzmanība un nevaram paļauties uz to, ka matu tips būs vienāds visa mūža garumā. Vislabāk tieši mēs paši jūtam, kādi ir mūsu mati un to vajadzības. Taču, ja rodas jautājumi, vienmēr var jautāt padomu farmaceitam.

Aptiekās ir pieejama gan specifiska matu kosmētika (pret blaugznām, zvīņojošai vai jutīgai galvas ādai, pret matu izkrišanu), gan kopjoša – stiprinoša, barojoša, mitrinoša, atjaunojoša un taukainiem matiem domāta kosmētika.

Matu kopšanas pamati

Matu kopšanas pamatnoteikums ir mazgāt matus divas reizes ar šampūnu, lietot kondicionieri un vienu reizi nedēļa uzlikt masku, ziemas periodā – pat divas reizes nedēļa. Lai veicinātu matu augšanu, mazgājot matus, masējiet galvas ādu apmēram 1 minūti. Ja jums ir sašķēlušies matu gali, izmantojiet matu aizsargājošus līdzekļus matu galiem. Kā arī, žāvējot matus ar fēnu, izvēlieties karstuma aizsargājošus līdzekļus.

Viena no biežākajām kļūdām matu kopšanā varētu būt tā, ka cilvēki no vēlamās produktu līnijas izvēlas tikai vienu līdzekli – šampūnu vai kondicionieri un cer sasniegt labus rezultātus. Lai sasniegtu sev vēlamo rezultātu, vajadzētu lietot visus vienas sērijas piedāvātos līdzekļus – šampūnu, kondicionieri un matu masku.

Mati un pavasaris

Kā palutināt matus pēc ziemas, cepuru un sala perioda? Galvenie matu skaistuma noslēpumi ziemas un agra pavasara sezonai ir vitamīni matiem ar minerālvielām un aminoskābēm, kā arī zivju eļļa.

Savukārt barojošie līdzekļi atgriezīs matiem spīdumu. Tāpat talkā nāks intensīvi mitrinošās maskas – lietojiet tās divas reizes nedēļā. Matu veidošanai izvēlieties līdzekļus ar kopjošu efektu. Neķemmējiet slapjus matus un neejiet gulēt ar slapjiem matiem, bet matu žāvēšanai izvēlieties silta gaisa režīmu un atcerieties par līdzekļiem termoaizsardzībai!

Lai skaisti un veseli mati!