Zāļu apgāde Latvijā

Vai esi aizdomājies, cik svarīga ir droša un savlaicīga medikamentu un medicīniskā aprīkojuma piegāde sarežģītās un krīzes situācijās, un ikdienā slimnīcām, aptiekām un ārstniecības iestādēm pat vistālākajos Latvijas nostūros? Zāļu ražošanas un apgādes uzņēmumi ir kritiskā infrastruktūra, kas stingrā uzraudzībā un kvalitātes kontrolē, atbilstošā temperatūrā un apstākļos, uzglabā, uztur un piegādā zāles, kas ikvienam no mums kritiskās situācijās spētu izglābt dzīvību. Latvijā zāļu apgāde ir  būtiska uzņēmējdarbības nozare, kas apkalpo visas aptiekas un veselības aprūpes iestādes un nodarbina vairāk nekā 500 darbiniekus.

Zāļu un medicīniskā aprīkojuma ceļš no ražotāja līdz ārstniecības iestādei vai aptiekai ir garš, atbildīgs un sarežģīts:

  • Kad zāles tiek saņemtas no ražotāja, tās tiek rūpīgi pārbaudītas.
  • Tad tās tiek rūpīgi izvietotas un atbilstošos apstākļos uzglabātas noliktavā.
  • Saņemot zāļu pasūtījumu, tiek nokomplektēta krava, un tad pasūtījums tiek nogādāts attiecīgajam pasūtītājam. Katru dienu zāļu apgādes uzņēmumu automašīnas pa Latviju nobrauc vairāk nekā 23 000 kilometru, lai mums visiem būtu iespēja aptiekā iegādāties nepieciešamo medikamentu.
  • Zāles tiek nodotas pasūtītājam, vadoties pēc stingras produkcijas kontroles.

Noskaties video un uzzini vairāk!