Padomi lūpu ādas kopšanai ziemā

Konsultē Aptieka Valka farmaceite Sabīne Kazaka

Ziemas laikapstākļi var atstāt lielu iespaidu uz lūpu ādu – tā kļūst sausāka un raupjāka. Tāpēc bieži vien, parādoties aukstumam, vējiem un sniegam, uzreiz atceramies par lūpu balzamiem, kuri iepriekš varbūt bija nolikti maliņā.

Kā izvēlēties lūpu balzamu ziemai?

Lai pasargātu jutīgo lūpu ādu no ziemas skarbo laikapstākļu iedarbības, ieteicams izvēlēties lūpu balzamu ar barojošām, mitrinošām, kā arī dziedējošām īpašībām. Pievērsiet uzmanību sastāvam – tajā īpaši noderīgas vielas būs žožobas, vīnogu kauliņu eļļa, kā arī šī vai kakao sviests vai bišu vasks. Tāpat ziemā ieteicams reizi nedēļā lūpām uztaisīt lūpu skrubi, pēc kura uzklājiet lūpu balzamu.

Atcerieties lietot savlaicīgi!

Uzklājiet lūpu balzamu vismaz dažas minūtes pirms došanās ārā no mājas vai darbavietas, lai tas paspēj iedarboties un pasargāt lūpas no vides kaitīgās iedarbības! Paņemiet lūpu balzamu līdzi ikdienas gaitās, lai tas vienmēr ir pa rokai! Tāpat ziemā atcerieties parūpēties arī par sejas, roku un ķermeņa ādu – izvēlieties vairāk barojošo kosmētiku, kas palīdzēs nodrošināt ādas vajadzības ziemas laikā.