Stiprinām imunitāti pavasarī!

Neatkarīgi no tā, vai pavasaris nāk ar spožiem saules stariem vai kavējas un nesteidzas kausēt ziemā uzkrāto sniegu, mēdzam būt nepacietīgi – pārāk ātri ļauties pavasarīgai noskaņai, atteikties no šallēm un cimdiem, un diemžēl arī saaukstēšanās un vīrusu izplatība joprojām ir augsta. Kā stiprināt imunitāti pavasarī – padomos dalās Aptieka Valka farmaceite Sabīne Kazaka.

Imunitāte ir galvenais mūsu organisma aizsargmehānisms, kas palīdz iznīcināt baktērijas un atbaidīt vīrusus, bet saslimšanas gadījumā – ātrāk atveseļoties.

Ziemas tumšie mēneši mums bieži saistās ar slimošanas laiku un organisma aizsargspēju mazinājušos, teju katrs ziemas periodā ir saslimis kaut vienu reizi. Tas, cik labi organisms spēj aizsargāties, ir atkarīgs no dažādiem faktoriem, un daudzi no tiem ir cieši saistīti ar mūsu dzīvesveidu: pārtiku, tās izcelsmi un kvalitāti, ikdienas stresa līmeni, fiziskām aktivitātēm, miega kvalitāti, kaitīgo ieradumu esamību un citiem faktoriem. Lai aktīvajā pavasara un vasaras periodā ieietu ar pilnu enerģijas lādiņu, pavasarī mums vajadzētu uzpildīt sava organisma rezerves! Lai gan imunitātes stiprināšanu ir vieglāk ieteikt nekā izdarīt, vairākas diētas un dzīvesveida izmaiņas var stiprināt organisma dabisko aizsardzību. Imunitātes stiprināšanai papildus varam lietot uztura bagātinātājus, kuri satur C un D vitamīnu, kā arī selēnu un cinku. Noderēs arī zivju eļļa, kompleksie vitamīni un magnijs enerģijai.

C un D vitamīns un imunitāte

C vitamīns ir viens no svarīgākajiem vitamīniem cilvēka organismā. Tam ir antioksidatīvas īpašības, tas uzlabo dzelzs uzsūkšanos, stiprina sirdsdarbību un palīdz ātrāk atveseļoties. Tāpat tam ir ļoti svarīga loma kaulu, zobu, asinsvadu, sirds un visa organisma veselībā. C vitamīns nodrošina asinsvadu elastību un stiprina organisma imunitāti.

D vitamīns ir ieguvis īpaši lielu popularitāti organisma stiprināšanā, un par tā optimālu līmeni organismā ir jārūpējas ikvienam! Nepietiekams D vitamīna daudzums organismā veicina autoimūnās un onkoloģiskās saslimšanas, nelabvēlīgi ietekmē psihoemocionālo veselību, kā arī ir ļoti būtisks vispārējai veselībai – īpaši kaulu, zobu un muskuļu veselības uzturēšanai. D vitamīns ne vien regulē kalcija un fosfāta krājumus organismā, bet arī palīdz uzturēt veselīgu imunitāti.

C un D3 vitamīns veicina normālu imūnsistēmas darbību, tāpēc tos iesaka lietot kopā. Šie abi un citi vitamīni, kā arī imunitātei svarīgie minerāli pieejami arī ērtu LIVSANE “šotu” jeb ampulu veidā – LIVSANE Immune Support Liquid, kas paredzētas lietošanai nedēļas kursa veidā, lai atbalstītu organisma imunitāti.

Selēna un cinka nozīme

Cinks ļoti pozitīvi ietekmē cilvēka imunitāti – tas spēcina imunitāti, pasargā organismu no saaukstēšanās un augšējo elpošanas ceļu slimībām.

Selēns ir ļoti nozīmīgs mikroelements, kas cilvēka organismā ir sastopams daudzu fermentu un hormonu sastāvā. Ja selēns organismā ir pietiekamā daudzumā, tas labvēlīgi ietekmē gan imunitāti, gan matu un nagu veselību, gan vielmaiņu. Selēns organismā darbojas kā antioksidants, kas pasargā no vides faktoru kaitīgās ietekmes un cīnās pret brīvajiem radikāļiem, tādējādi novēršot to kaitīgo ietekmi uz organismu.

LIVSANE Immune Direct uztura bagātinātājā apvienots cinks un selēns, kas papildināti ar C vitamīnu un L-histidīnu. Produkts ir pulvera veida, iepakots ērtās paciņās ikdienas lietošanai.

UZTURA BAGĀTINĀTĀJS. UZTURA BAGĀTINĀTĀJS NEAIZSTĀJ PILNVĒRTĪGU UN SABALANSĒTU UZTURU!