Aptieka1 pulkā papildinājums – durvis vērusi pilnīgi jauna aptieka Vecsaulē!

Kopā ar pirmajiem pavasara ziediem un spožajiem saules stariem, Bauskas novada Vecsaules pagastā bija vērojami skaisti jaunumi – pilnīgi jaunas aptiekas atklāšana! Aptiekas īpašniece, farmaceite Ieva Leja stāsta par to, kāds ir bijis ceļš uz Vecsaules aptiekas atvēršanu, un aicina ciemos ikvienu Vecsaules un tās apkārtnes iedzīvotāju un viesi!

Farmaceitei Ievai Lejai tā jau ir savas otrās aptiekas atklāšana – jau vairākus gadus Ieva veiksmīgi vada Baltezera aptieku. Viņa atzīst, ka doma par otru aptieku bija jau pašos pirmsākumos, taču viens ir ideja un sapnis, bet kas cits – realitāte. “Tā kā visu vadām pašas kopā ar mammu, kas arī ir farmaceite, tad ir nepieciešams laiks, lai izpildītu visas prasības jaunas aptiekas tapšanai. Nenoliegšu, ka mūsdienās atvērt jaunu aptieku – tas ir milzīgs izaicinājums,” stāsta Ieva, kura neapstājās šo izaicinājumu priekšā un jau otrreiz varēja piepildīt savu sapni par aptiekas atvēršanu.

Vecsaules aptieka, tāpat kā Baltezera aptieka, ietilpst neatkarīgo aptieku apvienībā aptieka1, kas apvieno 101 neatkarīgo aptieku visā Latvijā.

Ilgs darbs un patīkams rezultāts

Par vietas izvēli jaunajai aptiekai farmaceite saka: “Doma par aptiekas atvēršanu tieši Vecsaulē nāca kā nejauš piedāvājums. Atceros, ka jau pēc pirmās viesošanās šeit telpas un vieta man uzreiz iepatikās, vēl nemaz nenojaušot, ka būs vajadzīgs ilgs un liels darbs, lai izpildītu visas prasības. Aptieku nozare ir ļoti reglamentēta, ir strikti noteikumi, kur ir atļauts atvērt aptieku. Tā kā šī vieta atbilda gandrīz visiem Ministru kabineta noteikumiem par to, kur mūsdienās vēl var atvērt jaunas aptiekas, tad daudz citu variantu nemaz netika izskatīti. Bija sajūta – darām un mēs to varam!” apņēmīgi saka Ieva un smaidot piebilst: “Tā nu uzsākām realizēt šo domu, un no idejas līdz durvju atvēršanai pagāja pusotrs gads – tā mums gāja!”

Farmaceite uzsver, ka ļoti būtisks ir apkārtējo, ģimenes un sadarbības partneru atbalsts. “Liels atbalsts šajā laikā bija mūsu galvenais sadarbības partneris – SIA Tamro draudzīgais kolektīvs, kas nemitīgi palīdzēja piepildīt sapni! Esam daļa no neatkarīgo aptieku savienības aptieka1 saimes un priecājamies, ka tā turpina attīstīties!” Ieva piebilst: “Vēlos pateikt arī lielu paldies ēkas īpašniekam Raitim Māskim, kurš visu šo laiku ar milzu gribasspēku palīdzēja, lai aptieka atvērtos tieši Vecsaulē. Viņš ir cilvēks, kura labestību iepazinām mēs un arī citi mūsu sadarbības partneri! Viņa vecāki un ģimene var lepoties!” sirsnīgi saka Ieva.

Farmaceita padoms – zelta vērts!

“Strādājot pie Vecsaules aptiekas atvēršanas, saskārāmies arī ar viedokli, ka mazās lauku aptiekas ir nerentablas, tām nebūs iespējas izdzīvot, taču mūsu pārliecība ir, ka tomēr varēs gan!” Ieva pārliecināti uzsver. “Protams, liela nozīme ir reģionam, pilsētai vai ciemam, taču mūsu pirmā aptieka arī atrodas ciemā – Baltezerā, gan ļoti tuvu Rīgai, tomēr tā jau ir vērtīga pieredze. Šī otrā aptieka – Vecsaulē, visticamāk, būs pilnīgs pretstats pirmajai, taču abas vienos būtiskākais – mēs strādājam un pildām savu farmaceita misiju jeb vēlmi palīdzēt cilvēkiem! Farmaceits ir viens no pieejamākajiem primārās veselības aprūpes speciālistiem, kas var sniegt vērtīgus padomus un arī uzklausīt cilvēkus, lai risinātu veselības jautājumus. No sirds ceram, ka aptiekai būs savs klientu loks, un esam gatavas pierādīt, ka ikvienam Vecsaules iedzīvotājiem būs vērtīgi atnākt uz mūsu aptieku!”

Zāļu pieejamības nozīme

“Lauku reģionos tiešām daudz kas tiek samazināts, piemēram, skolas un vietām arī uzņēmējdarbība, taču mūsu mērķis ir atvieglot cilvēkiem ārpus pilsētas, šajā gadījumā Bauskas novadā, Vecsaules pagastā, iespēju saņemt farmaceita konsultāciju un medikamentus tuvāk savai dzīvesvietai,” stāsta farmaceite. “Pēc sarunām ar vietējiem iedzīvotājiem un uzņēmējiem sapratām, ka aptieka šeit tiek gaidīta – tā ir primāri nepieciešama, lai sniegtu iedzīvotājiem iespēju te iegādāties valsts kompensējamās zāles.” Aptiekas īpašniece uzsver, ka Vecsaules aptiekā ir pieejamas visa veida zāles – valsts kompensējamās (to cenas visā valstī ir vienādas), recepšu un bezrecepšu medikamenti, arī vitamīni, uztura bagātinātāji, dažādas medicīnas preces un higiēnas preces. Vecsaules aptieka sadarbojas ar lielākajām lieltirgotavām Latvijā, kas nodrošina preču pieejamību Vecsaulē. Ja arī kādā brīdī uz vietas nebūs kāds medikaments, piemēram, retākas zāles – diabēta, onkoloģijas vai citas, tās tiks pasūtītas un piegādātas saņemšanai aptiekā nākamajā vai tuvākajās darba dienās. “Mums jau ir izveidojusies pieredze ar uzticamiem un atsaucīgiem sadarbības partneriem, tāpēc arī kopīgi rūpēsimies, lai Vecsaules aptieka būtu nozīmīgs atbalsts vietējiem iedzīvotājiem,” uzsver farmaceite.

Klientu pateicība – lielākais gandarījums

Farmaceite atzīst, ka darbam mazajās aptiekās ir sava burvība. “Patiešām – mēs Baltezerā jau ar lielāko daļu klientu esam pazīstami, varam veltīt klientiem nedalītu uzmanību, tāpat dažkārt arī uzklausām kādas dzīves grūtības un mierinām. Tā ir no malas neredzamā farmaceita ikdienas darba daļa, kas dod spēku un vēlmi darboties tālāk. Pateicības vārdi no klientiem par to, ka mēs šeit esam, ka esam kādam kādā brīdī palīdzējuši, tiešām nes prieku un gandarījumu. Es bieži saku, ka esmu “savā SPA”, kas nozīmē, ka esmu darbā,” atzīst Ieva. Vaicāta par nākotnes plāniem un trešās aptiekas perspektīvām, Ieva apņēmīgi atbild: “Nākamā aptieka? Redzēsim! Ja tāda doma radīsies, uzskatu, ka viss būs iespējams!”

Aptiekā katru mēnesi pieejamas izdevīgas aptieka1 akcijas un atlaides – gan kosmētikai, gan vitamīniem, gan higiēnas precēm un daudz kam citam! Bet par piemērotāko izvēli no plašā klāsta vienmēr noderīgs būs farmaceita padoms!

Būsiet laipni gaidīti Vecsaules aptiekā!

Adrese: “Kalnmales”, Vecsaule, Vecsaules pagasts, Bauskas novads, LV-3932
Tālrunis: 27060363

Darba laiks:
Pirmdiena–piektdiena: 09:00–18:00
Sestdiena, svētdiena – brīvdienas